หมี่กรอบกระเพราไก่
Mee Krob Kra Prao Kai
ส่วนผสม Ingredients
เส้นหมี่แห้ง 100 กรัม 100 g rice vermicelli เนื้อไก่สับละเอียด 300 กรัม 300 g chicken, chopped
ใบกระเพรา 2 ถ้วย 2 cups holy basil leaves
พริกขี้หนูแดงตำพอแหลก 7-8 ดอก 7-8 red chilies, coarsely pounded in the mortar
กระเทียมตำพอแหลก 4-5 กลีบ 4-5 cloves garlic, coarsely pounded in the mortar
น้ำมันหอย Oyster sauce
ซีอิ้วขาว Soy sauce
ซอสปรุงรส Seasoning sauce
น้ำตาลทราย Sugar
น้ำเปล่า 1/3 – 1/2 1/3 – ½ cup water
น้ำมันพืช Vegetable oil
วิธีทำ
1. เทน้ำมันพืชลงในกระทะ ตั้งไฟปานกลางพอน้ำมันเดือด ใส่เส้นหมี่ลงไป พอเส้นหมี่สุกพอกรอบ ตักขึ้นมาพักจนสะเด็ดน้ำมัน
1. Heat vegetable oil in a wok over a moderate heat until it starts vaporizing. Put in rice vermicelli, lift out and drain of oil when it cooked and crispy.
2. เทน้ำมันพืชลงในกระทะ ตั้งไฟปานกลางจนน้ำมันเริ่มเดือด ใส่กระเทียมลงไปผัดพอเหลือง
2. Heat vegetable oil in a wok over a moderate heat until it starts vaporizing. Stir-fry the garlic until lightly-golden.
3. ใส่เนื้อไก่ลงไปผัดพอสุก ใส่พริกขี้หนูลงไป แล้วปรุงรสด้วยน้ำมันหอย ซีอิ้วอาว ซอสปรุงรส และน้ำตาลทราย จากนั้นเติมน้ำเปล่า ผัดต่อให้เข้ากัน
3. Put in the chicken and Stir-fry until cooked. Add red chilies, then season with oyster sauce, soy sauce, seasoning sauce and sugar. Add water and stir-fry until-fly until together.
4. ใส่ใบกระเพราลงไป ผัดให้เข้ากัน ปิดไฟ ตักใส่จานเสิร์ฟ
4. Add holy basil leaves and stir-fry together. Remove from the heart.
วิธีรับประทาน
รับประทานร้อนๆคู่กับหมี่กรอบ
Serve and enjoy with crispy noodles.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น